BONHEUR Binnen en Buiten

OPENINGSTIJDEN:
DI T/M ZA 10-17 uur
DO KOOPAVOND 17-20 uur
Extra geopend:
29 SEPTEMBER 13-17 UUR
Gesloten:
16 - 17 AUGUSTUS

OPENINGSTIJDEN:
DI T/M ZA
DO KOOPAVOND
Extra geopend:
29 SEPTEMBER
Gesloten:
16 & 17 AUGUSTUS10-17 uur
17-20 uur

13-17 uurPROJECTEN


Voorjaar 2018

Nellie Intercoiffure

Grote vazen en/of flessen van recycle glas zijn gevuld met grote bladeren een eyecatcher in huis. Het kan natuurlijk met echte takken, maar met zijden bladeren heb je langer plezier van je sfeer plaatje. WIl je meer kleur in huis dan kan je de vaas of fles vullen met bloesem; dat kan in natuurlijk wit of in een mooie kleur die bij je interieur past. Met groen glas krijgt het geheel wat meer power. In een groep van glas is het combineren met kleine plantjes een leuk effect, dit geeft een botanisch tintje aan het geheel.
o o o


Winter 2017

Zijlstra Collection

Zijlstra Collection staat dit najaar op de Luxury Fair in Amsterdam. De showroom moet dezelfde luxe stijl vertegenwoordigen vandaar dat de showroom deze kerstperiode modern en strak is gedecoreerd. Het actuele groen is gecombineerd met de kleur petrol voor het decoreren van de kerstboom in de etalage. De moderne meubels worden met de vloerkleden, de plaids over de bank, vazen op tafel en de boom een geheel.
Achter in de showroom is al eerder een verlichte wand geplaatst met een uitzicht over New York, die is aangevuld met een kerstboom gedecoreerd met gouden en zwarte kerstballen. Deze kleuren staan mooi bij het zwart/wit van de wand en de Gun lampen van Philip Starck passen dan goed in dit sfeerbeeld.
Tijdens deze kerstperiode is de grote tafel in de showroom gedekt met wit porselein en zilver. Daarvoor heb ik een groot tafelstuk gemaakt in winterkleuren, dat met de zilveren kaarsenstandaards, mooi aansluit op de sfeer die bij kerst past.
i i i i

Nellie Intercoiffure

De kapsalon van Nellie Intercoiffure heeft een stoer interieur met een industrieel accent. Deze winter is er, in de kerstperiode, gebruik gemaakt van grote gebaren en stoere accessoires.
Grote dikke guirlandes die verticaal opgehangen een heel ander beeld geven van kerstversiering, deze guirlandes zijn gedecoreerd met ballen in de kleuren zwart, donker groen en transparant glas. De mooie houten engelen passen goed bij de stoere en sobere kerstsfeer die gevraagd is.
i i i


Najaar 2017

Inspiratie

Ik vind het altijd fijn om bezig te zijn met interieur en vooral het decoreren van een interieur. Dat doe ik voor de klanten in de winkel, bij de klanten thuis en ook voor bedrijven. In de winkel en bij de klanten thuis krijg ik regelmatig de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal en wat ik voor interieur heb. Mijn antwoord daarop is boeken, beurzen, musea, tijdschriften eigenlijk ben ik altijd met interieur en decor bezig. Mijn interieur is ook mijn werk en werkomgeving, regelmatig zet ik een eigen foto voor inspiratie, een sfeerfoto, een moodboard of collage op Instagram. Dit seizoen heb ik een aantal foto’s op deze website geplaatst.
a a a a

Zijlstra Collection

Zijlstra Collection is naast een winkel voor meubels en verlichting ook een stoffeerder voor luxe interieurs voor huizen en jachten. Daarvoor is een stofstalen kamer ingericht met de mooiste stoffen van bijna alle stoffenontwerpers en fabrikanten. Voor de showroom gebruik ik dan ook regelmatig een stuk stof of er worden kussens gemaakt om in de showroom te gebruiken.
Dit najaar zijn dat natuurlijk de warme velours in mooie najaarskleuren, zoals oker geel en warm rood. Deze stoffen geven net als de dierenprint/textuur het strakke meubilair in de showroom een warme luxe uitstraling. Het rookglas van de vazen en het goud van de andere accessoires maken een glazen tafel klaar voor het najaar.
a a a a

Nellie Intercoiffure

Groen blijft een kleur die veel gebruikt wordt voor het interieur, die kleur blijft ook bij Nellie Intercoiffure actueel.
Door toevoeging van zwarte rubberen manden en stoere houten kandelaren met dikke kaarsen, wordt het een meer cosy najaarsfeer. De grote donkere bladeren van de vingerplant benadrukken de stoere industriële stijl die Nellie in haar kapsalon heeft. Zo creëer je met een paar veranderingen en totaal andere look en feel in het interieur.
a a


Zomer 2017

Zijlstra Collection

De sfeer in de showroom is zomers door het kleurgebruik voor de accessoires die ik gebruikt heb. De accessoires zijn strak en elegant van vorm en zijn een goede aanvulling op de inrichting van de showroom.
Ik heb de oa. de kunst van Linda Chevallerau, die ontstaat uit haar passie voor de natuur, als inspiratie gebruikt. Dat kunt u terug zien aan de natuurlijke materialen van de accessoires zoals marmer, metaal en glas.
o o o o

Particulier Huis

Bij het begin van een opdracht maak ik altijd een aantal moodboards om de sfeer en kleur, die klant vraagt, goed te kunnen vertalen naar een werkplan.
Bij deze opdracht speelt kleur en het gebruik van bloemen een grote rol in het decoratie plan. Het zijn vooral de ramen en de gele bloemen, die deze gang een zomers aanzien geven; zoals de klant het voor ogen had.
o o o


Voorjaar 2017

Nellie Intercoiffure

Dit voorjaar kan je niet om de kleur groen heen. In alle woontijdschriften is groen de kleur!
Bij Nellie staat nu ook groen en dan vooral glas, omdat dat materiaal door de zon in het voorjaar een mooie frisse tint krijgt. Met een fijne tak in de fles of vaas geeft zo’n combinatie een botanisch tintje aan het interieur.
o o o o

Zijlstra Collection

Voorjaar betekent schoon, fris en helder het nieuwe jaar in. Bij Zijlstra Collection geven we het voorjaar een licht blauw tintje met een vleugje bloesem roze. In de kussens zitten die kleuren gecombineerd met wat licht groen als symbool voor het nieuwe groen aan de bomen.
Deze kleuren kunnen een goede combinatie vormen met naturel en goud, zoals met de ‘vogel’ poot kaarsenstandaards die nu veel gezien worden in woontijdschriften en op social media.
Daarnaast blijven we de natuurlijk de kleur en sfeer volgen van de showroom en passen we de decoraties daarop aan. De dierenprint windlichten zijn een mooie aanvulling op de luxe uitstraling van de cinema.
De meubels van Knoll zijn heel minimalistisch van vorm en materiaal , daarbij passen de grijs/zwarte vazen in hun sobere vorm heel goed.
o o o o o


Winter 2016

Zijlstra Collection

In de winter hebben we graag warme materialen in onze leefomgeving, dat zien we natuurlijk in de mode. Naast de mode zien we dat verlangen ook in het interieur. Een mooi wollen tapijt en warme kleur op de muur en een neutraal kleurenpalet geeft rust en warmte.
Naast deze warme materialen heb ik dit winterseizoen voor een accent qua kleur gekozen nl. purple, lila en rood. In de neutrale setting met grijs en zwart geeft dat een behaaglijke sfeer. Een warm plaid, fijne kussens op de bank en in een vaas takken met een roze besje. Zo is een mooi warm geheel. De stoelen zijn voor degene die deze kleuren het hele jaar mooi vindt en aanvulling op de zithoek.

De ‘grijzen’ komen iedere winter terug. De kleur die het winterlandschap bepaald, is in huis met als de kleurnuances een mooie inspiratiebron voor accessoires.
Als alle accessoires in een groep bij elkaar staan (clusteren) is het mooi om voor hetzelfde materiaal te kiezen, zoals hier glas, maar net even in verschillende tinten. Dat geeft deze verzameling kracht.
i i i

Nellie Intercoiffure

Deze winter zijn vazen van diverse materialen een trend. Vazen van stoere materialen en vazen van glas in een stoere vorm dat is er deze winter bij Nellie Intercoiffure te koop is. Deze vazen worden als object gecombineerd of gevuld met een enkele tak. Dit is een mooie combinatie met de fotolijsten van zwart metaal en glas. Passend in de botanische trend zijn dat mooie frames voor veren, blaadjes en natuurlijk foto’s.
i i i


Najaar 2016

Zijlstra Collection

De vazen, die gebruikt zijn voor de boatshow in Monaco, zijn natuurlijk ook in de showroom van Zijlstra Collection gebruikt. Omdat nu geen zomer meer is en het najaar al in zicht heb ik hiervoor geen fleurige bloemen gebruikt maar bessentakken. Om het geheel als object niet te ‘zwaar’ te maken, heb ik hiervoor groene takken met kleine besjes gebruikt, om de vazen zeker de hoofdrol te geven en niet de takken.

Het Parijse stoffenhuis Pierre Frey ontwerpt en produceert schitterende stoffen voor het interieur. Een van hun stoffen heb ik dit najaar als inspiratiebron gebruikt voor de decoratie van de showroom. Geometrisch zwart/geel, omdat geel vooral oker geel een warme kleur cq. toevoeging is voor het interieur. Met de zwarte vloer en de natuurlijke tinten van de meubels geeft dit patroon een duidelijk accent aan de showroom. Aangevuld met de theelichthouders die ook een geometrisch patroon hebben, maar dan in een natuurlijke tint en materiaal blijft het een smaakvol geheel.
a a

Nellie Intercoiffure

Het interieur van Nellie Intercoiffure is dit najaar verbouwd en heeft ander meubilair gekregen. De kleuren zijn veranderd van roze en goud/brons naar groen met grijs en zwart. Daardoor heeft het een industrieel tintje gekregen en dat vraagt ook om accessoires, die dit stoere interieur ondersteunen en aanvullen. Houten lijsten, houten windlichten en heerlijke kussens.
Naast de verkoop van de haarverzorgingsproducten verkoopt Nellie nu ook de interieuraccessoires die in de kapsalon staan. Wij zorgen er naast de styling nu ook voor dat er steeds nieuwe en mooie accessoire te koop zijn bij Nellie Intercoiffure.
a a


Zomer 2016

Holland huis Monaco

Er is mij begin september gevraagd of ik een ontwerp/voorstel wilde maken voor de decoratie van het zgn. Holland huis op de Monacoboatshow in Monaco. Ik heb een drietal voorstellen gemaakt en de opdrachtgever heeft dit voorstel uitgekozen. De coral vazen van Norman Trapman en krabben als decoratie op de bar. De foto’s tonen het resultaat. Het was natuurlijk super om dit te samen met Zijlstra Collection(die de meubilering voor z’n rekening heeft genomen) te mogen doen.
o o o o

Zijlstra Collection

De interieurtrend voor deze zomer is geïnspireerd op de natuur. Met gebruik van kleuren, materialen, prints en texturen wordt de natuur naar binnengehaald. De natuur heeft een breed kleurenpallet aan kleuren. Zoals grijs- en bruintinten die doen denken aan aarde en steen, blauw aan water en geel en rood voor zon en vuur.
Met deze natuurtrend in gedachten heb ik bij Zijlstra Collection de showroom in de sfeer van de zomer gestyled en gedecoreerd. Omdat bij Zijlstra veel zwart voor komt in de showroom heb ik deze kleur ook als accent terug laten komen.
o o o o o


Voorjaar 2016

Zijlstra Collection

Dit voorjaar heb ik voor de showroom gebruik gemaakt van de trend kleuren blauw, groen en geel. Vooral geel is een goede kleur om als accent te gebruiken.
Groen is terug en dat zien we net als insecten vooral in prints voor het interieur, zoals behang, maar ook kussens en posters.
Van de kleur blauw is een moodboard gemaakt voor de zomer.
o o o o o

Nellie Intercoiffure

Bij Nellie Intercoiffure is de kapsalon met bloesemtakken in grote kruiken in het teken van het voorjaar gezet.
Voor de presentatie van de kappersartikelen zijn huisjes geplaatst met industriële flesjes en rekjes, die passen bij de stoere woontrend van dit voorjaar.
o o o


Winter 2015

Nellie Intercoiffure

De kerstdecoratie bij Nellie Intercoiffure is afgestemd op de kleuren in de salon. Deze winter is gekozen voor oud roze en celadon (zacht groen) Deze kleuren ziet u terug in de kruiken van Brynxz en de kaarsen op de schouw. Om de gehele sfeer een kerstuitstraling te geven, hebben we gekozen voor glazen kaarsenstandaards en kerstballen, in de kersttijd mag het iets meer glinsteren en glimmen.
i i

Zijlstra Collection

Voor deze winter hebben we bij Zijlstra Collection gekozen voor mooie grijstinten. Met grijs kan, als het in de juiste combinatie gebruikt wordt, een warme sfeer gecreëerd worden. Een behang in dezelfde grijs en metalen accessoires ondersteunen de kracht van grijs. Natuurlijke materialen, zoals bloemen en takken geven het interieur dan een compleet plaatje.
i i


Najaar 2015

Hollandse keuken

Deze keuken is al enige tijd geleden door ons ontworpen en gerealiseerd. Nu is de keuken in een nieuw Hollands jasje gestoken. Vooral de wanddecoratie geeft het Hollandse karakter aan de keuken, deze ‘meisjes’ zijn geprint op aluminium. Van het Melkmeisje is een detail uit het oorspronkelijke schilderij genomen en sterk vergroot op hoogglans aluminium geprint (deze techniek heet sublimeren), zo is het paneel hoogte vullend. Het meisje met de parel is in haar geheel geprint(sublimeren) op hoogglans aluminium. De kleuren van de meisjes zijn het uitgangspunt geweest voor deze opdracht, en de rest van de decoraties in deze keuken zijn daar op aangepast. Daarom hebben we de rest van de accessoires naturel en licht gehouden, maar wel met een Hollands accent. Zoals de tulpenvaas, de KLM huisjes en de terrines in de wand van het kookgedeelte.
a a a

Zijlstra Collection

Quotes en teksten kom je overal tegen dit najaar; grote en kleine borden, lieve en stoere teksten. Bij Zijlstra Collection komt dit grote tekst bord mooi tot z’n recht zeker in combinatie met deze stoere stoel van Verzelloni, die gestoffeerd is met koeienhuid. De accessoires, zoals de vazen en flessen, zijn ook naturel van kleur gehouden met hier en daar een glans om het geheel sprankelend te houden.
a a a


Zomer 2015

Zijlstra Collection

Voor het nieuwe linnen stoffenmerk PaulK is een presentatie gemaakt met behulp van een bamboe ladder met daarop stalen linnen in warme zomerse kleuren. In de stoffeerderij is een kussen gemaakt als stalenkaart, deze is mooi onderdeel van de presentatie. Daarbij zijn een aantal accessoires gekozen die prima combineren met de kleuren van deze presentatie, zoals hout, koper en schelpen en een duidelijke link zijn naar dit seizoen.

Voor de rest van de showroom is gekozen voor waterkleuren; blauw, turquoise en petrol. De vloerkleden, plaids(Missoni) en behang zijn als leidraad al eerder gekozen en de accessoires zijn daar nu op aangepast. De showroom heeft nu een frisse en zomerse uitstraling
o o o o o o